Eğitim Danışmanlığı ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı

Kurs

Sürekli Eğitim Merkezi Bünyesinde

“Eğitim Danışmanlığı ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı” Açılacaktır.

Programın Amacı

Öğrenci eğitim danışmanlığının ve öğrenci koçluğunun amacı, öğrencileri bireysel veya grup olarak belirlenen hedefler doğrultusunda motive etmek, öğrencilerin karşılaşacağı sorunlarla başarılı bir şekilde mücadele etmesini sağlamak ve öğrencinin hedeflerine ulaşmasına bir uzman aracılığıyla yardımcı olmaktır.

Öğrenci koçu, öğrencinin okuduğu okul ile ulaşmaya çalıştığı hedefleri arasında bir arabulucu olarak çalışır. Okulun ve ailenin öğrenciye vermede yetersiz olduğu, birebir programlama ve öğrenci başarısını izlemede, öğrencinin devamlı olarak yanında olarak onların motivasyonunu artırır ve kapasitesini en üst seviyede kullanmasına rehberlik eder.

Programın içeriği

Program, 48 saat teorik ve 10 saat uygulama dersleri olarak gerçekleştirilecektir. Teorik dersler uzaktan eğitim ve uygulama dersleri yüzyüze eğitim aracılığı ile verilecektir. Uygulama dersleri Çanakkale’de yapılacaktır. Programın sonunda teorik derslere yönelik bilgisayar tabanlı yeterlik sınavı uzaktan öğretim şeklinde yapılacaktır. Kuramsal ve uygulamayı başarılı bir şekilde tamamlayanlara İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmış olan Eğitim Danışmanlığı ve Öğrenci Koçluğu sertifikası verilecektir.

Teorik saatlerin %70'ine, uygulama saatlerinin %80'ne devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Program konuları: Eğitim Bilimlerine Giriş, Koçluk Becerileri, İletişim Becerileri Geliştirme, Program Geliştirme, Duygusal Zeka ve Pozitif Psikoloji, Grup ve Zaman Yönetimi, Çatışma ve Çatışma Çözüm Becerileri, Bireysel Programlama, Kariyer Planlama ve Meslek Seçimi, Moral, Motivasyon, Özgüven Geliştirme ve Stres Yönetimi, Gelişim ve Eğitim Psikolojisi, Öğretim Teknikleri

Kimler Başvurabilir:

Lisans programlarından mezun olanlar.

Kontenjan: En az 30, en fazla 120 kişi ile sınırlıdır. Bir sınıf 60 kişiden oluşacaktır.

Başvurunun 120 katılımcı üzerine çıkması durumunda diploma notuna bakılarak sıralama yapılacaktır.

Program Takvimi

Teorik Derslerin Başlama Tarihi:  24 Mart 2017

Teorik Derslerin Bitiş Tarihi:  14 Mayıs 2017

Yeterlik Sınavı: 16 Mayıs 2017

Bütünleme Sınavı: 20 Mayıs 2017

Uygulama Tarihi: 27- 28 Mayıs 2017

Sertifika Töreni: 28 Mayıs 2017

Eğitim Gün ve Saatleri:

Teorik dersler: Cuma-Cumartesi–Pazar günleri 20.00-21.45 saatleri arasında

Uygulama dersleri: Cumartesi-Pazar günleri 10.00-15.00 saatleri arasında

Eğitimciler

Prof. Dr. Hasan ARSLAN (Program Koordinatörü)

Prof. Dr. Çavuş ŞAHİN

Prof. Dr. Ercan KİRAZ

Doç. Dr. Mehmet Kaan DEMİR

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aydın BAŞAR

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali İÇBAY

Yrd. Doç. Dr. Adil ÇORUK

Yrd. Doç. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR

Yrd. Doç. Dr. Mustafa TÜRKMEN

Dr. Mehmet ULUTAŞ

Dr. Barış USLU

 

Kurs Ücreti: 1150 TL 

İsteyenler iki taksit halinde ödeyebilirler. 650 TL kesin kayıtta, 500 TL teorik derslere yönelik yapılacak yeterlik sınavından önce ödenecektir. İkinci taksit ödemesini yapmayanlar yeterlik sınavına giremeyecekler ve uygulama derslerine dahil edilmeyeceklerdir.

Kayıt Tarihleri ve Yeri: Programa ön kayıtlar 06-17 Mart 2017 tarihleri arasında, kesin kayıtlar 20-23 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Ön kayıt için linki tıklayınız.

Kesin kayıt hakkın kazanalar listesi 20 Mart 2017 tarihinde sem.comu.edu.tr adresinde duyurulacaktır.

Kesin kayıt için; kursiyerlerin kurs ücretinin Ziraat Bankası 18 Mart Şubesi 2294-12157748-5070 nolu hesaba (IBAN:TR840001002294121577485070) yatırıldığına dair banka dekontunu, diploma örnekleri ve kimlik fotokopileri ile birlikte sem@comu.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.