Eğitim ve Öğrenci Koçluğu

Eğitimde, yeni gelişmelerin koçluk anlayış ve uygulamalarına yansımalarını açıklayarak, etkili bir öğrenci koçluğu yeterliği kazanmak. Bu kazanımlarını bireysel ya da okul, özel öğretim kurumsal ortamlarda, etkili biçimde sergilemek.

Dersin amacı:

Dersin içeriği:

Koçluk Kavramı. Öğrenci Koçluğu. Öğrenci Koçluğu İlkeleri. Öğrenci Koçluğu Yeterlikleri. Öğrenci Koçluğu Süreci. Koçluk Sürecini Değerlendirme

Dersin öğrenme çıktıları:

1. Koçluk, danışmanlık ve mentorluk kavramlarının farklılıklarını açıklayabilme.

2. Eğitimde yeni gelişmelerin koçluk anlayış ve uygulamalarına yansımalarını açıklayabilme.

3. Koçluk süreci ilke ve kurallarını koç-koçi, ilişkilerine yansıtabilme.

4. Eğitimde koçluk hizmeti verenlerin yeterlik alanları bilgisi.

5. Eğitim koçluğu sürecinin aşamalarını bir uygulama çalışmasına yansıtabilme

6. Verilen bir problem durumda eğitim ya da öğrenci koçluk hizmetini düzenleyebilme.

Ders

Konular

1

Koçluk Kavramı. Koçluk Mentorlük İlişkisi. Koçluk Hizmet Alanları. Eğitimde Koçluk Uygulamaları. Öğrenci Koçluğu