Sürekli Eğitim Merkezi Dijital Dönüşüm Adımlarına Bir Yenisini Daha Ekledi

ÇOMÜSEM artık E-Devlet Uygulamasında

Sürekli Eğitim Merkezi (ÇOMÜSEM) bünyesinde düzenlenen eğitimlerin sonunda katılımcılara verilen sertifikaların e-devlet üzerinden sorgulanması ve doğrulanması çalışmaları tamamlandı. Geliştirilen sistem ile ÇOMÜSEM tarafından verilen tüm sertifikalar artık E-Devlet Web/Mobil Uygulaması üzerinden de erişilebilir hale getirilmiştir. 

Sertifika Yönetim Sisteminin (https://esertifika.comu.edu.tr) etkin bir şekilde kullanılmaya başlanmasıyla basılı sertifikadan dijital sertifikaya geçiş yapılmıştır. Bu yeni sistemde katılımcıların eğitimler sonunda aldıkları basılı sertifikaların düzenlenmesi ve katılımcılara ulaştırılması gibi süreçler dijital ortama taşınmış, katılımcıların belge kaybı veya doğrulama problemlerine de kalıcı çözümler sağlanmıştır. Sertifika Yönetim Sisteminin E-Devlet Uygulaması ile entegrasyonu sonucunda dijital dönüşüm adımlarına bir yenisi daha eklenerek, ÇOMÜSEM tarafından verilen belgelerin dijital ortamda çok kısa bir sürede oluşturulması ve doğrulanmasına imkan sağlanmıştır.

E-devlet Uygulamasının Sertifika Yönetim Sistemi entegrasyonu ÇOMÜSEM Müdür Yardımcısı Ögr. Gör. Ulaş YABANOVA'nın özverili çalışmaları ve TÜRKSAT ekibinin destekleri ile başarıyla tamamlamıştır.

Bu sürecin hayata geçmesiyle başta Üniversitemiz olmak üzere, birimimizin dijital dönüşümüne ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik ciddi bir katkı sunulmuştur.