Deniz Ürünleri İşleme ve Pişirme Teknikleri

Çanakkale sivil ve çalışan kesimin yer aldığı yöre halkı başta olmak üzere, Türkiye’nin tüm kesimlerine hem yüz yüze, hem de uzaktan eğitim aracılığıyla, üç tarafı denizler ile çevrili ülkemizde deniz ürünlerinin etkili, farklı ve pratik şekillerde tüketim ya da ara ürün için kullanımını bilimsel ve teknolojik açıdan kursiyerlere aktarmak.

Açıklaması

Dersin amacı:

Çanakkale yöre halkı başta olmak üzere, Türkiye’nin tüm kesimlerine hem yüz yüze, hem de uzaktan eğitim aracılığıyla, üç tarafı denizler ile çevrili ülkemizde deniz ürünlerinin etkili, farklı ve pratik şekillerde tüketim yada ara ürün için kullanımını bilimsel ve teknolojik açıdan kursiyerlere aktarmak.

 

Dersin içeriği:

Farklı türde deniz ürünlerini, geleneksel ve modern şekilde işleyerek tüketilebilir forma dönüştürmek. Ticari olan ürünleri tanımak, restoran ve evde işlenerek tüketilen ürünlerde kullanılan uygulamaları tanımak ve öğrenilen bilgileri uygulamak. 

Dersin öğrenme çıktıları:

Deniz Ürünlerini tanınması, tazelik kriterleri, işleme tekniklerinin özellikleri ve prensipleri, Türk mutfağında tüketilen ürünlerin tanımı ve üretim şeklinin anlatılması, farklı ve alternatif ürün üretimi, yan ürün ve atık değerlendirme metotları konuların öğrenilmesi

 

Başvuru için tıklayınız.