Sivil Toplum Akademisini Hayata Geçiriyoruz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Akademisi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleşen “Sivil Toplum Akademisi Lansmanı” Hamidiye Tabyaları Fuar Alanı Hangar Binasında gerçekleşti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve topluma daha etkin katkı sunabilmesi için önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek; “Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile Sivil Toplum Akademisini hayata geçiriyoruz. Akademimiz, sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik gibi konularda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgi seviyelerini geliştirmek ve profesyonel çalışan kişi sayısını artırmak amacıyla kurulmuştur. Akademide, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, üniversite öğrencilerine ve sivil toplum alanında çalışmak veya gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlara yönelik, 4 hafta süre ile uzaktan eğitim yoluyla sertifikalı eğitimler verilecektir. Eğitim sonunda yapılacak sınavı başarıyla tamamlayanlara, "Sivil Toplum Akademisi Eğitim Sertifikası" verilecektir” dedi.